19 μέρες. Τόσες πέρασαν από εκείνη τη μέρα που οι ατσαλάκωτοι της ΑΕΚ ανακοίνωναν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από σοβαρό επενδυτή να βγει μπροστά και να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Από τότε μέχρι τώρα δεν έγινε τίποτα. Για την ακρίβεια με έπεισαν απόλυτα ότι όσα είχα αναφέρει τότε ήταν όχι μόνο σωστά, αλλά μάλλον συντηρητικά. Όσα συμβαίνουν στην Ένωση είναι μια επανάληψη όσων βιώνουν στον Παναθηναϊκό. Με μια διαφορά, η οποία μάλιστα καλύπτει και όσους φίλους με ρωτούν γιατί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν επέλεξε κάποιον κουστουμάτο για μπροστινό αντί του Ιζνογκούντ. Η διαφορά είναι στο «φαίνεσθαι». Εδώ υπάρχει ένας δικηγόρος, γνωστός, ενεργός και με καταγεγραμμένη πορεία. Έχει κάποιον εντολοδόχο και ενεργεί εξ ονόματός του. Ξεκάθαρα αμοιβόμενη σχέση.

Υπάρχουν, όμως, όλα τα άλλα στοιχεία του παραμυθιού. Ένας οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που θα ήταν ήδη σε εξέλιξη αλλά δεν έχει καν αρχίσει. Ένα ενδιαφέρον που θα είχε προχωρήσει αλλά έχει μείνει ακριβώς εκεί που ήμασταν προ σχεδόν τριών εβδομάδων. Πάνω απ’ όλα ένας επενδυτής – φάντασμα, ο οποίος δεν μας έχει χαρίσει κανένα στοιχείο της ταυτότητάς του.

Είναι πολύ έντιμο όλο αυτό που πράττει η διοίκηση της ΑΕΚ και ο επενδυτής – φάντασμα. Αφήνουν τους παίκτες, το προπονητικό τιμ και τους υπαλλήλους της ΠΑΕ να ελπίζουν τρεις εβδομάδες ότι κάτι μπορεί να συμβεί, κάνουν υπομονή, σφίγγουν κι άλλο το ζωνάρι. Συγχαρητήρια. Κέρδισαν τρεις εβδομάδες, λόγω Χριστουγέννων θα κερδίσουν καμιά εβδομάδα ακόμα. Και μετά; Τι θα γίνει; Με παραμύθια φούρναρη δεν πληρώνεται κανείς. Χρόνο κερδίζουν κάποιοι. Μα, τι να τον κάνουν; Ίσα – ίσα που αν ήταν λίγο πιο έξυπνοι θα καταλάβαιναν ότι με όσα κάνουν, αυξάνουν τις πιθανότητες να εισπράξουν ακόμα μεγαλύτερη οργή του κόσμου όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης και της αντίδρασης. Κάνουν, επίσης, ότι δεν καταλαβαίνουν τι πάει να συμβεί. Ετοιμάζονται προσφυγές από παίκτες, διότι κανείς δεν ζει απλήρωτος επί μήνες. Ούτε έχει καμία ηθική υποχρέωση οποιοσδήποτε επαγγελματίας να πρέπει να συμπεριφέρεται σαν ερασιτέχνης και να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του όντας απλήρωτος.

Προσοχή: ο ελληνικός λαός -γενικά- δεν αντέχει άλλα παραμύθια. Χόρτασε από τους πολιτικούς. Αποκλείεται να αντέξει παραμύθι και στα ποδοσφαιρικά.