Προτού γράψω όσα έμαθα για τον Παναθηναϊκό δύο απαραίτητες συστάσεις για το blog. Πρώτον: μερικά πράγματα τα γράφω καλυμμένα γιατί πιστεύω ότι έχω να κάνω με ανθρώπους που έχουν νοημοσύνη, με άτομα που αν θεωρήσουν ότι γράφω με σκοπό, δόλο ή επειδή τα παίρνω από κάποιον δεν θα μπουν ξανά στον κόπο να ασχοληθούν με την πάρτη μου. Δεν απευθύνομαι σε όσους διαβάζουν κάποιον να γράφει για τον αόρατο πρίγκιπα έτοιμο να αγοράσει τη μισή Ελλάδα και την επόμενη μέρα επιλέγουν τον ίδιο άνθρωπο να τους ενημερώσει. Δεύτερον: εδώ δεν είναι εφημερίδα να είμαι… υποχρεωμένος να γράφω κάθε μέρα. Γράφω κάτι όταν το μαθαίνω και το διασταυρώνω, πέραν της επιλογής μου να προβάλω πρόσωπα και καταστάσεις που αξίζουν μέσα στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο ή και αθλητισμό γενικότερα.

Πάμε παρακάτω τώρα. Σήμερα εκτός από τις δικές σας απορίες, σκέφτομαι να γράψω όσα δεν θέλησε να γράψει ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ίσως γιατί δεν είναι σίγουρος, ίσως γιατί είναι στρατηγική του να φυλάει κινήσεις στη σκακιέρα για αργότερα, ίσως γιατί… ηδονίζεται να τον ερμηνεύουν. Εγώ δεν θα επιχειρήσω να τον ερμηνεύσω.

Τι ήταν το πρώτο που έγραψε ο Βγενόπουλος; Για όσους έδωσαν στη δημοσιότητα την απίθανη ιστορία Τσάκα. Ο εκπρόσωπος του Prince Sultan είχε ενημερώσει ότι θα πήγαινε στην ΠΑΕ. Ποιον; Είχα γράψει εξ αρχής για τον επονομαζόμενο Γκούφι, το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ. Αυτός άκουσε την ιδέα -από το γιό του επιχειρηματία και παλαιού στελέχους της διοίκησης στο σύλλογο- περί αραβικής επένδυσης. Τη μετέφερε στα υψηλά κλιμάκια και πήρε το «πράσινο φως» προσεκτικά και μυστικά να την προχωρήσει. Αυτός ήξερε και πότε θα πάει ο Τσάκας στην ΠΑΕ και ασφαλώς είχε ενημερώσει καταλλήλως τον Δημήτρη Γόντικα. Αλλιώς καταλαβαίνετε και εσείς ότι ο Τσάκας δεν θα είχε περάσει την πόρτα. Εκτός και αν κάποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι εάν στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου πάει ένας από εμάς τους κοινούς θνητούς με ένα χαρτί που θα γράφει την πρόταση ενός πρίγκιπα, θα μας αφήσουν να μπούμε στα γραφεία της ΠΑΕ. Τουλάχιστον γελοίο. Περιμένω τον κ. Γόντικα να διαψεύσει ότι είχε ενημερωθεί για την έλευση του Τσάκα.

Στο δεύτερο σημείο της ανακοίνωσης ο «Βγενό» αναφέρεται στους χειρισμούς του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Όντως σε σοβαρές κουβέντες επιχειρηματικού επιπέδου υπάρχει και μυστικότητα και δέσμευση ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί τίποτα έως ότου τελειώσουν οι συζητήσεις. Ο Βγενόπουλος δεν θέλει να μιλήσει για τα κίνητρα του Βαρδινογιάννη. Ξέρει όμως. Πρώτο κίνητρο να μην του δώσει ποτέ τα κλειδιά της ΠΑΕ. Θα ψάξει να βρει και τον τελευταίο Άραβα της Γης αρκεί να μην παραχωρήσει τις μετοχές του στον Βγενόπουλο. Δεύτερο κίνητρο να φύγει η επικαιρότητα από την ενοχλητική κουβέντα της ΓΗΠΕΛ. Τρίτο κίνητρο να κρατήσει την ΠΑΕ με τους δικούς του όρους. Η κίνηση στη σκακιέρα είναι κάτι παλιό και δοκιμασμένο: ο… ΟΦΗ. Ο «Βγενό» τώρα κατάλαβε τι πάει να γίνει και μάλιστα το προχωράει παρακάτω μιλώντας για ένα καταστροφικό πλάνο που έχει εξυφανθεί με στόχο την εκδίκηση των οπαδών του Παναθηναϊκού για την αντίθεσή τους τόσα χρόνια. Κρίνει μάλιστα ότι ο Τσάκας είναι το υπεράνω πάσης υποψίας για εμπλοκή Βαρδινογιάννη πρόσωπο για να ασχοληθεί. Εγώ πάλι πιστεύω ότι η κίνηση… ΟΦΗ θα γίνει με πλάνο να φτάσουμε στο 2013 και την εφαρμογή του Financial Fair Play, όταν υποχρεωτικά από την UEFA ο Παναθηναϊκός θα χαμηλώσει τα οικονομικά στάνταρ του για να είναι πάντα τρεις στο λάδι- τρεις στο ξύδι (ταμάμ πολιτική Βαρδινογιάννη).

Για το τρίτο σημείο τι να πω; Για την παιδικής αφέλειας ανακοίνωση του ΑΚΤΩΡΑ τα έγραψα. Για τα περί Ολυμπιακής ας μην αναφέρω κάτι. Νομίζω ότι όλοι σας μπορείτε να κρίνετε. Προλαβαίνω το επόμενο δημοσίευμα και αποκαλύπτω ότι μέχρι αύριο ο Prince Sultan θα επιδιώξει να μπει στον τραπεζικό χώρο της Ελλάδας μέσω -όλως τυχαίως- της Marfin.

Στην τέταρτη παρατήρηση ο Βγενόπουλος κάνει το αυτονόητο. Επισημαίνει ότι εάν μέχρι και μια ημέρα πριν τη Γ.Σ. της 4ης Οκτωβρίου ο Τζίγκερ δεν απαντήσει για τον όρο της ΓΗΠΕΛ, τότε αυτόματα ακυρώνεται η πρότασή του. Ο mr.MIG ξέρει ότι ο Βαρδινογιάννης δεν θα απαντήσει. Ξέρει παράλληλα ότι ως παλαιός μέτοχος έχει τον πρώτο λόγο για τις μετοχές Βαρδινογιάννη, ακόμα και αν υπάρχουν τα εκατομμύρια του Prince Sultan. Δώστε σημασία στη φράση «να αποχωρήσει όπως έχει δηλώσει ότι επιθυμεί».

Ο Βγενόπουλος ετοιμάζει την επόμενη κίνηση. Θα αφορά το γήπεδο. Όταν θα αρχίσουν να βγαίνουν στοιχεία για τη ΓΗΠΕΛ, ξέρει ότι κάποιοι θα βάλουν μπροστά όλους τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς για να γλιτώσουν. Από την αλήθεια όμως δεν γλιτώνει κανείς. Εντός των ημερών μου φαίνεται ότι θα γράψω μια πολύ ενδιαφέρουσα όσο και αποκαλυπτική ιστορία από την Κρήτη για να μάθουν όλοι πότε γνωρίστηκαν για πρώτη φορά Τσάκας και Βαρδινογιάννηδες.